And if you love us.... like us on Facebook!! En als je toch lekker bezig bent, ga dan ook even kijken op onze Instagram pagina en deel al die mooie beelden met je vrienden. Help ons 'to spread the news' wink

Soms verbaas ik mij over de wereld waarin wij leven…. (Wie niet?)

14 feb 2018. Vandaag heb ik weer wat foto's van inzenders via ons instagram account gepubliceerd. Ik wilde ook een mooie serie plaatsen, waarop naakt te zien was, heel artistiek en verantwoord. Nou ja, dat vond ik, maar meneer Instagram had daar toch een andere mening over. Binnen een paar seconden was de serie weer verwijderd in de strijd voor goede Amerikaanse zeden. (Ze schijnen er echt te zijncool). Daarom hier uit protest alsnog deze mooie serie.

Je staat er misschien niet bij stil….

Maar zo'n Fotofestival aan de Maas moet toch echt een vergunning hebben van de Gemeente. Het goede nieuws: DE VERGUNNING IS BINNEN!!! Hiep, hiep hoera, nu weten we zeker dat ook het feest op het Deliplein kan doorgaan. Een feest met veel foto's en veel activiteiten voor actieve fotografen.

10 t/m 13 mei 2018, Katendrecht, Rotterdam. See you there!

We naderen de 350 inschrijvingen !

9 jan 2018. Bijna halverwege de termijn waarbinnen je je beste werk kan inzenden en inmiddels gingen zo'n 350 fotografen je voor; 350 vrijetijdsfotografen die met hun fotoseries graag een plekje veroveren in het Nederlands Fotomuseum! Interessant en gevarieerd werk uit bijna alle genres; portret, documentair, landschap, natuur, model, stilleven, architectuur, straatfotografie, … Wij genieten er van en willen nog veel meer zien! In het museum kan de curator straks zo'n 50 series kwijt, dus er is een behoorlijke kans dat je er bij bent. Doe een gooi naar eeuwige roem en zend je mooiste series in! Het kan nog tot en met 28 februari. 

Zend je fotoseries in, het kan vanaf nu!

1 Dec 2017. Het is zover; wij zijn er klaar voor om jullie mooiste, spannendste en meest verrassende fotoseries in ontvangst te nemen! De software die nodig was om seriematig fotowerk digitaal in te kunnen zenden is door ons beproefd en goed bevonden. De poort is open: tot en met 28 februari 2018 kan je inzenden. Kijk onder deelnemen en volg de instructies. Overtuig de curator dat jouw werk er bij hoort! Dan hangt jouw werk van 10 tot 13 mei 2018 in het Nederlands Fotomuseum. Voor eventuele vragen kan je terecht bij Harry Sikkenk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Veel succes namens Harry, John, Hans, Diana, Freek, Obe, Ruud, Nicole en Wybe!

Een heel geslaagd Fotocafé Woerden!

Voor een afgeladen zaal vertelde Vincent Menzel aan de hand van vragen van Nicole Robbers over zijn kleurrijke ervaringen als journalistiek fotograaf.

Seriematig werk? "Nou, weet je, ik ga nooit de straat op om een serie te maken....

Vincent Menzel

Nauwe samenwerking met Rotterdam Photo

Rotterdam Photo - een festival dat zich richt op beroepsfotografen die nog geen galerie vertegenwoordiging hebben - maakt ook gebruik van het Deliplein als festivalterrein. Het Fotofestival aan de Maas gaat dankbaar gebruik maken van de expertise van Rotterdam Photo.

Extra fotografencafé Woerden over fotoseries, 30 oktober

Sprekers: VINCENT MENTZEL, ROEL ROZENBURG en MARTIJN BEEKMAN. Neem je eigen werk mee naar de avondsessie en laat er een professional op reageren (gratis), of ga helemaal los tijdens de middagworkshop.

Nicole Robbers curator expositie in museum

Nicole Robbers (o.a. bekend als bestuurslid van De Zilveren Camera en de beeldredactie van het NRC) zal als curator een selectie maken uit het ingezonden seriematig fotowerk. De organisatoren van het festival zullen zich niet bemoeien met deze selectie.

Hard gewerkt achter de schermen wink

Niet alleen wordt er nog flink getrokken aan financiers en sponsors om het financiële plaatje rond te krijgen, maar ook aan de concrete invulling van de verschillende plannen wordt hard gewerkt.