Deliplein

Het idee

Twintig containers op het Deliplein gevuld met fotografie en fotografie gerelateerde activiteiten met als inspirerende voorbeeld “Rotterdam.Photo” en “Photoville New York”. Gebruik maken van de geweldige ambiance die het Deliplein in haar verscheidenheid aan horeca heeft aangevuld met aantrekkelijke randprogrammering.

Fotofestival a/d Maas Deliplein is het festival gedeelte van de tentoonstelling in het fotomuseum. Gratis toegankelijk voor bezoekers en op nog geen 5 minuten lopen van het fotomuseum. Een aantrekkelijke combinatie om bezoekers hoogwaardige fotografie van “De Amateur” te laten beleven.

Tot de editie 2014 was Festival aan de Maas een fotofestival voor clubs in de regio Zuid Holland Zuid van de Fotobond. Vanaf nu zet het festival zet zijn deuren van het festivalterrein open voor clubs uit heel Nederland, maar ook instanties of samenwerkingsverbanden die zich met vrijetijdsfotografie bezighoudenhopen we terug te zien op het Deliplein. De beperking is de beschikbare ruimte op het plein.

De uitwerking

Het idee is dat het Deliplein op Katendrecht wordt omgetoverd in een festivalterrein waar clubs en organisaties en samenwerkingsverbanden kwalitatief hoogwaardig fotowerk exposeren. Zij doen dit vooral in op het plein geplaatste containers. Op en rondom het plein worden activiteiten georganiseerd en is prima horeca aanwezig.

We zijn het festival nog volop aan het ontwikkelen. De specificaties , hoe in te schrijven en andere bijzonderheden ongeveer in september bekend maakt. Dus houdt de webpagina in de gaten, blijf op de hoogte en meldt u aan voor de nieuwsbrief en voorzie je van informatie via de Facebook pagina Fotofestival Deliplein.

In deze editie van het Festival aan de Maas willen we niet alleen clubs uit de regio (Zuid Holland Zuid, een onderafdeling van de Fotobond met 22 clubs), maar ook clubs uit andere regio's en geledingen (niet Fotobond)de ruimte bieden om een eigen expositie in te richten. Ook andersoortige instanties of samenwerkingsverbanden die zich met vrijetijdsfotografie bezighouden zijn welkom. Zo kan het zijn dat de resultaten van een fotowedstrijd een eigen container krijgen.Foto: Photoville NY- fotograaf Karel Kravik

Voor de manier waarop we te werk gaan is het "Photoville New York" onze grote inspirator, maar ook het - op beroepsfotografen gerichte- Rotterdam Photo dient als voorbeeld.

Foto: Photoville NY- fotograaf Karel Kravik

Het idee is dat het Deliplein op Katendrecht wordt omgetoverd in een festivalterrein waar clubs en organisaties kwalitatief hoogwaardig fotowerk exposeren. Zij doen dit vooral in op het plein geplaatste containers. Op en rondom het plein worden diverse activiteiten georganiseerd (zie randprogrammering) en is gezellige horeca aanwezig.

Blijf op de hoogte en meldt u aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook!